Posted in Movie

The Duchess : There were three people in her marriage


Director : Saul Dibb

Writer : Jeffrey Hatcher, Anders Thomas Jensen, & Saul Dibb

Released on : September 2008

Casts : Keira Knightley, Ralph Fiennes, Dominic Cooper, Hayley Atwell

Georgiana’s life seems perfect. She’s beautiful, smart, charming, and she is the Duchess of Devonshire

Tapi suatu malam setelah pesta, ia menemukan seorang pelayan wanita keluar dari kamar tidurnya – sorry – naked, dan di dalam kamar itu ada suaminya sendiri, Duke of Devonshire, yang bersikap seolah ga ada yang salah

Next day, datang anak kecil bernama Charlotte yang ibunya baru saja meninggal, dan merupakan anak dari suaminya

Things get more complicated karena Georgina ga juga melahirkan anak laki laki. Lalu dia ketemu Bess, yang menjadi temennya. Dan Duke mengizinkan Bess tinggal di rumah mereka di Devonshire. In what intentions?

I love the story. Bagus men. Twistnya oke, dan akting pemaennya bener bener bagus

Nonton ini rasanya bener bener bisa ngerasain penderitaan Georgina. Betapa dia tersiksa, stres, dan sakit hati. Dan betapa dia punya hidup amat sangat miris sekali. Ckck. Kapan dia bahagiaa? Keira Knightley is cool

Dan Ralph Fiennes bener bener oke maenin peran sebagai William, Duke of Devonshire. He is such a bastard, kind of man all woman would hates, and such a cold hearted person. Sepanjang film, aku sampe terus terusan ngerasani si William. What kind of man would do such things?

Oh omong omong kalo aku ga salah yang jadi Charles Gray pernah maen di film setipe judulnya Sense & Sensibility. Manis deh :3

Btw nonton film ini rasanya miris banget. Karena ini satu dari sedikit film yang nunjukkin kalo love can’t solve everything. Even there’s something love can’t conquer

Endingnya apalagi. Oke. Banget. Such a heartbreaking ending, though i’m not sobbing :p

Pesen yg gw tangkep dari film ini, show your biggest smile and act likes everyhting is okay though it isn’t.

Dan jangan mau dijodohin ama nyokap tanpa sepengetahuan kalian :p

Duke of Devonshire: This will be the mistake of your life.
Georgiana, The Duchess of Devonshire: No, I made that many years ago.

Lady Spencer: When one truly loves someone, one doesn’t have to know them well to be sure, Georgiana. One feels it right away.

Charles Grey: Is it always like this?
Bess Foster: Well, as they say, the Duke of Devonshire must be the only man in England not in love with his wife.

Georgiana, The Duchess of Devonshire: Do you think of me when we’re not together?
Charles Grey: You ought to know I do.
Georgiana, The Duchess of Devonshire: You hesitated before you replied.
Charles Grey: No, I’m unused to being asked so directly. And by you of all people. I think of you all the time. I always have.

Cerita : 8 / 10

Setting : 8 / 10

Ending : 9.5 / 10

Overall : 8,5 / 10

Advertisements

Author:

An emotionally invested enthusiast of pop culture. Apathetic by design. Aesthetically offensive and eloquently candid. A sentimental heathen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s