Posted in Movie

Charlie Bartlett : Popularity is a state of mind

Director : John Poll

Writer : Gustin Nash

Released on : 2008

Casts : Anton Yelchyn, Robert Downey Jr, Hope Davis, Kat Dennings

Charlie Bartlett (Anton Yelchyn) adalah anak kaya yang dikeluarin dari private school karena malsuin sim buat temen temen sekolahnya. Later on, dia masuk public school, dan – obviously – jadi pecundang. Bahkan dipukulin preman sekolah, Murphy (Tyler Hilton)

Tapi, setelah ke psikiater pribadi dan dikasih Ritalin, dan dia denger dari polisi kalo Ritalin bisa dipake buat “get high”, dia berhasil bikin deal sama Murphy buat njual Ritalin itu ke anak anak pas pesta dansa. Efeknya? Out of control. Soon, dengan berbekal berbagai macam obat hasil berkelana dari stau psikiater ke psikiater lain, dia jadi dokter buat anak anak sekolahnya. Popularitasnya naik, dan dia dapet banyak duit.

Situations get more complicated when he starts dating the principal’s daughter, Susan Gardner (Kat Dennings) dan, Kip Crombwell (Mark Rendall) mencoba bunuh diri menggunakan obat obatan dari Charlie. Ga cukup sampe situ, Henry Freemont (Ishan Dave) memimpin anak anak sekolah mengadakan demo untuk menentang kebijakan Principal Nathan Gardner (Robert Downey Jr) untuk memasang kamera pengawas di aula murid. Konflik antara Charlie dan sang principal yang merasa miliknya – sekolah juga Susan – direbut Charlie, apalagi penasihat sekolahnya juga berusaha untuk mengeluarkan Charlie

Well, I think of it as a good movie. Aku suka banget sama temanya, remaja dan popularitas. dua hal yang emang ga bisa dipisahin. I mean, like it or not, admit it or not, we all wanted to be popular, or at least, being recognized. Sosok ini diwujudin melalui Charlie Bartlett, a dorks who always wanted to be popular. And he really try for it.

Dan satu hal yg bikin iri sama Charlie, ibunya – Marylin bartlett (Hope Davis) – keren abis sumpaaah. ga pernah marahin Charlie gitu. Siapa yang ga pengen punya nyokap kayak gitu? Kalo aku sih, to be honest, pengen banget :p

Nice movie to watch, ga berat, ga bikin ngantuk, dan fun dengan jokes yang lumayan lucu 😀

Charlie Bartlett: My name is Charlie Bartlett. If there’s one thing I want you guys to walk away with tonight… it’s that you guys don’t need me. I really mean it. You think I’m any less screwed up than you are? I get up every morning, and I look in the mirror, and I try and figure out just where I fit in. And I draw a complete blank. You guys are looking to me to tell you what to do? You need to stop listening to me. Stop listening to people telling you who you should be! And stop listening to the people who are telling you you’re not good enough to do the things that you want to do. You guys have all the answers.

Marilyn Bartlett: Well maybe there’s more to high school than being well liked.
Charlie Bartlett: Like what specifically?
Marilyn Bartlett: [thinks for a second] Nothing comes to mind.

Charlie Bartlett: Oh trust me doc, bringing psychiatric drugs and teenagers together is like opening a lemonade stand in the desert.

Principal Gardner: Charlie, there are more important things than popularity!
Charlie Bartlett: Like what? Cause I’m seventeen. And right now, popularity’s pretty damn important!
Principal Gardner: Like what you do with that popularity

Charlie Bartlett: [passes a note to Susan] Hi, I’m Charlie Bartlett
Susan Gardner: [replies on a new piece of paper] Yeah, I know.

Over and Out,

Antz


Advertisements

Author:

An emotionally invested enthusiast of pop culture. Apathetic by design. Aesthetically offensive and eloquently candid. A sentimental heathen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s